Pomysł na...

Szukając innego smaku, który mogłabym zaserwować na obiad / kolację postanowiłam wypróbować jeden z "gotowych" Winiary. Jako, że moja rodzina ubóstwia pierś z kurczaka i wszystko kręci się wokół niej wybrałam Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami.



Zapach unoszący się po otwarciu opakowania naprawdę był obiecujący. Co prawda moja córka nie cierpi czosnku ale pomyślałam, że uda mi się przemycić te śladowe ilości :)







Tak jak napisane na opakowaniu, papirus jest dobrze przyprawiony, jednak pierś nie może być za gruba.













Mimo wszelkich moich obaw co do smażenia bez tłuszczu w tym wypadku naprawdę jest to możliwe. Aromat przypraw i ziół wydobywający się z zawiniątka zaostrza  apetyt.


Pierś z kurczaka w takiej postaci to zawsze jakaś odmiana. Nawet najwięksi zwolennicy panierowanych kąsków czasem mają ochotę na inną wersję mięsa.


Kurczak pieczony w papirusie przybiera złoty kolor i to jest ten moment kiedy wiemy, że to "już" :)



Mięso robione w papirusie jest naprawdę bardzo soczyste, mięciutkie, aromatyczne.
Moja wersja z warzywami podana na obiadokolację.

Plusy: 
- smak
- aromat
- kruchość mięsa
- wszystkie przyprawy w jednym opakowaniu
- cena

Minusy:
- papirus mógłby być trochę większy, 
żeby zmieścić w nim większe kawałki kurczaka

NATIblog © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka